måndag 9 november 2020

Fortfarande inget svar från Stockholmshem om hyresreduktionen

 I våras krävde förhandlarna från Hyresgästföreningens att Stockholmshem äntligen skulle reglera frågan om hyresnedsättning på grund av de allvarliga byggstörningarna i Linjalen under närmare tre års tid. 

Under byggtiden vägrade Stockholmshem att förhandla och hävdade att hyresreduktionerna skulle bestämmas först när bygget var klart. 

LH Linjalen har tagit fram ett mycket tydligt underlag som visar vilka störningar som ägt rum Det råder ingen tvekan om att lagen ger hyresgästerna rätt till nedsättning av hyran och att det bör bestämmas förhandlingsvägen.

Stockholmshem verkar vara totalt oförmögna att följa lag och avtal. Man hävdar att störda hyresgäster fått ersättning och att mer inte skulle medges. 

Hyresgästföreningens förhandlare krävde att Stockholmshem genast skulle redovisa vilka hyresgäster som fått ersättning och på vilka grunder.

Stockholmshem har fortfarande inte svarat på detta. Förhandlingen har skjutits upp flera gånger i avvaktan på utlovat svar. Detta är inget annat än ren förhandlingsvägran.

Hyresgästföreningens jurister förbereder nu enskilda pilotfall i hyresnämnden, eftersom det inte verkar möjligt att förhandla med Stockholmshem.

Några hyresgäster har vid ett tillfälle fått hyran nedsatt med halva månadshyran. Det stod på hyresavin att pengarna skulle avräknas när frågan om hyresreduktion slutligen bestämts. Frågan är om Stockholmshem faktiskt inte vet vad de själva sagt och gjort. Det finns i så fall verkligen skäl att fråga hur bolaget sköts och vem som har ansvaret.

Som framgår av artikeln i Mitti 31 oktober 2020 tar Stockholmshems politiskt valde ordförande Björn Ljung (L) personligen åt sig äran för att ha förvandlat Linjalen ”Från skamfläck till liv och rörelse”.
Tala gärna om för Björn Ljung tel. 073 615 01 03 eller
mejl:  bjorn@ljungconsulting.se att han också bör ta ansvar för att 
Stockholmshem följer lagar och avtal.

Styrelsen i Lokala Hyresgästföreningen Linjalen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar