söndag 13 mars 2022

 

 


Bryr du dig om vad som händer med din
bostad och din miljö?

Vi bor i allmännyttan, i bostäder som ägs av Stockholms stad. I styrelsen för Stockholmshem sitter politiker, valda av sina partier. Bolaget måste ge vinst till staden, men det är också skyldigt att ge hyresgästerna inflytande över sitt boende. Därför finns ett boinflytandeavtal mellan Hyresgästföreningen och Stockholmshem som ger oss hyresgäster rätt att gemensamt föra fram synpunkter och ställa krav. Det ger oss också rätten till en hyresgästlokal och till pengar som ska användas till nytta för alla hyresgäster i kvarteret.

MEN det förutsätter att det finns en fungerande lokal hyresgästförening med en styrelse som backas upp av aktiva medlemmar och övriga boende. Idag finns inte den uppbackningen och det är mest äldre pensionärer som deltar i föreningens aktiviteter. Utan fler yngre styrelseledamöter och aktiva hyresgäster riskerar föreningen att läggas ner. Då blir vi av med lokalen och försämrar våra möjligheter att påverka vad som sker i kvarteret.

Stambyte väntar snart. Ska allt rivas ut? Ska vi evakueras i månader? Blir det hyreshöjningar på 50-60 %? Hyreslagen ger oss inget skydd, men en stark förening kan ställa krav och nå bra lösningar. Det gäller att vi nu tillsammans börjar förbereda oss och inventerar vilka kompetenser som finns bland hyresgästerna när det gäller ombyggnadsfrågor.

Gården ska göras om. Ett förslag, från Stockholmshem, kommer inom en månad. Vem tar ansvar för att lämna våra gemensamma synpunkter om det inte finns någon fungerande förening? Gården är det finaste vi har.

Hyresgästlokalen Tycker du att den behövs? Då kanske du också vill vara med och delta i arbetet?

Aktiviteter på gården Tycker du att det är roligt när sådana ordnas? Nästa Loppis blir 7 maj. Var med och hjälp till.

Tidningen Linjalen har funnits i mer än trettio år. Vill du att den ska fortsätta, så tala om vad du tycker och hjälp till och skriv och fota.

Kom på årsmötet i LH Linjalen måndag 21 mars kl. 18.30. Fika finns från 18.00 i hyresgästlokalen Åsögatan 79. Alla hyresgäster är välkomna att lyssna på den allmänna informationen och ställa frågor, men det är medlemmarna i hyresgästföreningen som har rösträtt när punkterna på dagordningen behandlas. 

Kan du inte komma på årsmötet men vill veta mer eller bli aktiv kontakta Bo Erlandsson 073 943 53 75 eller mejla någon i styrelsen. Information om styrelse m.m. finns i din port. Där sätter föreningen också upp information om aktiviteter och bomöten. Glöm inte att titta på anslagstavlan då och då. Gå också in på vår hemsida lhlinjalen.blogspot.com

Med hopp om en stärkt förening och många aktiva medlemmar och boende välkomnar vi dig till årsmötet.                                                                   

 Styrelsen LH Linjalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar