onsdag 24 mars 2021

Ställ upp i Kampanjen mot marknadshyra 18 april på Södermalm!

 Kom med i det lokala arbetet på Södermalm, sprid informationen till så många du kan!

Det pågår en välorganiserad påverkanskampanj för att driva igenom marknadshyror. I januariavtalet tas ett stort steg mot en helt fri hyresmarknad där hyresvärdarna bestämmer villkoren. Det påstås att det ska leda till ökat bostadsbyggande. Men det finns inga exempel i världen som visar att detta är sant. Om marknadshyror blir verklighet står vi inför en hyreschock särskilt här på Södermalm.

Nu växer en proteströrelse över hela landet. Blir vi tillräckligt många kan vi se till att hoten om marknadshyra stoppas för att sedan gå vidare för en socialt rättvis bostadspolitik som ger bostäder åt alla och ett tryggare samhälle.

Den 18 april genomförs protester landet runt både fysiskt och digitalt. Mer information hittar du på raddahyresratterna.se och nejtillmarknadshyror.se eller Nej till marknadshyra facebooksida.

Vi har bildat en lokal grupp på Södermalm och har haft ett första digitalt möte med deltagare från Hyresgästföreningen Södermalm, lokala hyresgästföreningar och Välfärdsalliansen. Vi välkomnar alla som är emot marknadshyra och vill delta i arbetet eller sprida information om kommande aktiviteter. Mejla Eva Fee, feeeva500@gmail.com om du vill vara med. Nästa möte på Zoom är måndag 8 mars 18.30.

Vi har bestämt att vi fredagen den 12 mars ska ha namninsamling och utdelning av information vid Ringen och vid båda uppgångarna vid Södra Station 15.30 -17.30. Om många vill vara med kan vi planera för fler ställen och dagar. Vill du kunna hämta ett större antal affischer m.m. för att sätta upp och sprida i ditt område så hör av dig. Detsamma gäller om du har tips om eller möjlighet att trycka upp eller vill sponsra tryckning av informationsmaterialet nedan.Nejtill-affisch-Ada-illustration-A3-Utskrift

Häftet: Nej till marknadshyra!!!! 

Läs gärna igenom häftet. Det ger underlag för diskussion vid kommande möten och aktiviteter.
Hälsningar Eva Fee, HGF Södermalm och Håkan Blomqvist, Välfärdsalliansen


Nejtill-affisch-Ada-illustration-A3-Utskrift

Nejtill-affisch-KomMedHelaSverige-A3-Utskrift

Nejtill-affisch-KomMed-i-kampanjen-A3-Utskrift

Nejtill-flyer-A5-på-A4-2st-i-bredd-Utskrift

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar