torsdag 10 september 2020


 


September 2020 

Inget fysiskt Bomöte, ingen Loppis - vi fortsätter ligga lågt med gemensamma aktiviteter även under hösten.

Bomöte
På höstens bomöte brukar vi anta verksamhetsplan och budget för hyresgästpengarna som är till för alla boende i Linjalen. Vi beslutar också om vad vi vill prioritera när vi ansöker om pengar ur Stockholmshemspotten, som är till för att finansiera åtgärder för ökad trivsel och gemenskap i kvarteret. Eftersom Hyresgästföreningen centralt beslutat stänga lokalerna och ställa in alla bomöte måste föreningens styrelse ta dessa beslut. Men först vill vi ha era synpunkter och önskemål.

 Höstens samråd
Styrelsen kommer att ha samråd med förvaltaren som vanligt i oktober eller november. Då tar vi upp olika frågor som gäller den löpande förvaltningen, lyfter fram problem och föreslår förbättringar och beslutar tillsammans med förvaltaren om ansökan till Stockholmshemspotten.

 Lämna synpunkter
Du kan mejla, messa eller ring synpunkter och idéer till Eva Fee, feeeva500@gmail.com, 073 600 54 10. Du kan också skriva på Facebook LH Linjalen. (För att se alla inlägg från grannar ska du klicka på antingen på Community eller på ”visa besökarnas inlägg”.)

Om du vill veta vad som tagits upp tidigare så hittar du bemötes- och samrådsprotokoll på föreningens hemsida lhlinjalen.blogspot.com.

Träffar på gården
Några från styrelsen kommer att finnas på gården utanför port 79 söndag 13 september 15.00-16.00 och söndag 20 september samma tid för att ta emot synpunkter och svara på frågor.

 Usel information och otillständigt agerande av Stockholmshem
Trots påstötningar saknar vi helt information om pågående byggåtgärder, ICA:s öppnande och hur detta påverkar hyresgästerna. Stockholmshem följer inte gällande boinflytandeavtal.  Hyresgästföreningens jurister försöker förhandla med Stockholmshem om nedsatt hyra på grund av störningarna under byggtiden. Stockholmshem har hittills helt motsatt sig nedsättning, trots att de

är helt medvetna om vad hyresgästerna utsatts för och vad som brukar betraktas som skäligt. Tyvärr finns det stor risk att juristerna tvingas stämma Stockholmshem i Hyresnämnden och driva enskilda ärenden. Det kommer att ta lång tid och förmodligen ge dåligt resultat.

 

Vi är fruktansvärt besvikna på Stockholmshem men kämpar ändå vidare för hyresgästernas skull. Mer info kommer i portarna. Håll utkik!

Linjalens styrelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar